Bijstand en eigen bedrijf starten

Zit u in de bijstand en wilt u een eigen bedrijf starten? Inwoners van de gemeente Zutphen die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen wij adviseren en ondersteunen.

Als u in aanmerking wilt komen voor het Bbz zijn er algemene voorwaarden. Daarnaast is het van belang dat de verwachting is dat het bedrijf levensvatbaar is. Om dit te kunnen beoordelen hebben wij onder andere een ondernemingsplan nodig.

Hulp bij de voorbereiding van een eigen onderneming

Als u voor uzelf wilt beginnen, dan komt daar veel bij kijken. U moet een ondernemingsplan schrijven en onderzoek doen. Hebt u een bijstandsuitkering? Dan kan de gemeente u helpen tijdens de voorbereidingsperiode. Deze periode duurt maximaal 6 maanden. U krijgt hulp tijdens de voorbereiding om daarna een eigen bedrijf te starten. Tijdens de voorbereidingsperiode loopt uw uitkering door en hoeft u niet naar ander werk te solliciteren. Wel moet u volledig meewerken aan de begeleiding die wij u bieden.

Bijstand en parttime werken als zelfstandige

Hebt u een bijstandsuitkering uitkering en wilt u gaan werken als zelfstandige, maar kunt u daarmee nog niet volledig in uw levensonderhoud voorzien? Dan kunt u toestemming vragen om parttime te werken als zelfstandige. Dit heet de 'parttime zelfstandigenregeling'. U kunt dan maximaal 23,5 uur per week aan uw onderneming besteden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guus Beking, consulent bijstand en zelfstandigen via 14 0575.