Woningaanpassing

Kunt u zich niet zo goed bewegen in huis, heeft u problemen met douchen of traplopen? Dan kunt u zich bij ons melden. Wij kijken in een gesprek samen met u wat voor u de beste oplossing is.

Het kan zijn dat een traplift voor u een oplossing is, een douchezitje of een badplank. Wanneer de kosten voor het aanpassen van uw huis te hoog oplopen, kunnen we u vragen om te verhuizen naar een woning die wel geschikt is. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage in de verhuiskosten. Wij helpen u in een persoonlijk gesprek verder met de juiste oplossing voor uw situatie.

 

Kosten
 

Voor de woningaanpassing betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. De bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) int de eigen bijdrage. Bereken uw eigen bijdrage op de website van het CAK.

Aanvraag

U kunt ons bellen om een afspraak te maken voor het persoonlijk gesprek. U kunt ook bij ons kantoor aan de Henri Dunantweg 1 een afspraak maken. Aan het eind van het persoonlijk gesprek vertellen wij wat de juiste oplossing voor u kan zijn. Binnen 8 weken ontvangt u een brief met daarin de uiteindelijke beslissing.