Evenement organiseren

Voor het organiseren van een evenement heeft u een vergunning nodig; een klein evenement hoeft u alleen te melden.

Organiseert u een activiteit voor publiek in Zutphen of Warnsveld? Afhankelijk van de soort activiteit heeft u een vergunning nodig of moet u de activiteit melden.

Klein evenement

Organiseert u een:

  • (besloten) buurt- of straatfeest;
  • kinderactiviteit, gericht op jeugd van de basisschool of jonger (zoals vossenjachten, georganiseerde spelactiviteiten, speelmiddagen en dergelijke);
  • open dag van een bedrijf of instelling;
  • tocht voor wandelaars, fietsers, skaters/skeeleraars;
  • kortdurende openingshandeling of herdenkingsplechtigheid;
  • expositie, tentoonstelling of bijeenkomst in een gebouwen met een sociaal-maatschappelijke functie.

Dan hebt u mogelijk geen evenementenvergunning nodig. Wel moet u de activiteit melden. Deze melding moet 2 weken voor de geplande datum binnen zijn.

Melden klein evenement

Voor het melden van een klein evenement vult u het online formulier klein evenement in. U moet dan een aantal vragen beantwoorden. Hieruit blijkt meteen of een melding voor uw evenement voldoende is. Als dit zo is kunt u de melding indienen. Uw evenement kan dan doorgaan. U moet zich wel houden aan de algemene regels voor kleine evenementen.

Bestellen van borden en hekken

Wilt u voor uw evenement gebruikmaken van borden en/of hekken van het team Beheer en Onderhoud? Neem hiervoor dan telefonisch contact op met de gemeente Zutphen. U kunt borden en/of hekken niet meer bestellen via de melding.

Feest van bedrijf of café

Heeft u een bedrijf of café en wilt u hier een enkele keer een feest houden of live muziek laten horen waarbij de geluidsnormen worden overschreden? Dan is een melding van een incidentele festiviteit voldoende. Heeft u een bedrijf in de binnenstad van Zutphen of in het dorpscentrum van Warnsveld, dan mag u maximaal 4 keer per jaar een feest organiseren. Bedrijven buiten de binnenstad of dorpskern mogen dit maximaal 2 keer per jaar.

Snuffelmarkt

Wilt u een snuffelmarkt organiseren in een gebouw dat openbaar toegankelijk is? Dan moet u dit vooraf melden.

Evenement

Voor evenementen, zoals een muziek- of sportevenement, heeft u een evenementenvergunning nodig.

Evenementenkalender

De evenementenkalender (pdf, 104 kB) geeft een overzicht van de evenementen die zijn aangemeld.