Evenement organiseren

Voor het organiseren van een evenement heeft u een vergunning nodig; een klein evenement hoeft u alleen te melden.

Organiseert u een activiteit voor publiek in Zutphen of Warnsveld? Afhankelijk van de soort activiteit heeft u een vergunning nodig of moet u de activiteit melden.

Klein evenement

Organiseert u een:

  • (besloten) buurt- of straatfeest;
  • kinderactiviteit, gericht op jeugd van de basisschool of jonger (zoals vossenjachten, georganiseerde spelactiviteiten, speelmiddagen en dergelijke);
  • open dag van een bedrijf of instelling;
  • tocht voor wandelaars, fietsers, skaters/skeeleraars;
  • kortdurende openingshandeling of herdenkingsplechtigheid;
  • expositie, tentoonstelling of bijeenkomst in een gebouwen met een sociaal-maatschappelijke functie.

Dan hebt u mogelijk geen evenementenvergunning nodig. Wel moet u de activiteit melden. Deze melding moet 2 weken voor de geplande datum binnen zijn.

Melden klein evenement

Voor het melden van een klein evenement vult u het online formulier klein evenement in. U moet dan een aantal vragen beantwoorden. Hieruit blijkt meteen of een melding voor uw evenement voldoende is. Als dit zo is kunt u de melding indienen. Uw evenement kan dan doorgaan. U moet zich wel houden aan de algemene regels voor kleine evenementen.

Bestellen van borden en hekken

Wilt u voor uw evenement gebruikmaken van borden en/of hekken van het team Beheer en Onderhoud? Neem hiervoor dan telefonisch contact op met de gemeente Zutphen. U kunt borden en/of hekken niet meer bestellen via de melding.

Feest van bedrijf of café

Heeft u een bedrijf of café en wilt u hier een enkele keer een feest houden of live muziek laten horen waarbij de geluidsnormen worden overschreden? Dan is een melding van een incidentele festiviteit voldoende. Heeft u een bedrijf in de binnenstad van Zutphen of in het dorpscentrum van Warnsveld, dan mag u maximaal 4 keer per jaar een feest organiseren. Bedrijven buiten de binnenstad of dorpskern mogen dit maximaal 2 keer per jaar.

Snuffelmarkt

Wilt u een snuffelmarkt organiseren in een gebouw dat openbaar toegankelijk is? Dan moet u dit vooraf melden.

Evenement

Voor evenementen, zoals een muziek- of sportevenement, heeft u een evenementenvergunning nodig.

Evenemententeam

In 2019 is het evenemententeam van start gegaan. Dit team bestaat uit:

  • Stichting Zutphen Promotie
  • de binnenstadsmanager
  • de evenementencoördinator
  • de beleidsmedewerkers toerisme, cultuur en sport

Het evenemententeam wil bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige evenementen die passen bij het DNA van Zutphen. Daarom zoekt het evenemententeam actief contact met organistoren. Samen kijken we wat het evenemententeam voor hun evenement kan betekenen.

Wilt u in overleg met het evenemententeam? Stuur dan een email naar evenementen@zutphen.nl of neem telefonisch contact op met Vincent Nijman via 14 0575.

Evenementenkalender

De evenementenkalender geeft een overzicht van de evenementen die zijn aangemeld.