Marktvergunning

Wilt u op de warenmarkt (woensdag, donderdag of zaterdag) gaan verkopen? Dan hebt u een marktvergunning nodig.

Wilt u verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats op of aan de (openbare) weg? Of op een plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan hebt u een standplaatsvergunning nodig.

Voorwaarden

Aan een vaste plaats, dagplaats en standwerkersplaats zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • De vergunninghouder staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • De vergunninghouder moet de standplaats persoonlijk innemen.

Vaste standplaats

Om voor een vaste standplaats in aanmerking te komen moet u via een aanvraagformulier een aanvraag indienen. Dit kan alleen als er een standplaats beschikbaar is. Op dit moment is er geen plaats beschikbaar.

Als er meerdere gegadigden zijn dan zal er een selectie plaatsvinden op basis van het assortiment/artikel, de uitstraling/kraam en het marktverleden van de aanvrager.

Dagplaats

Om voor een dagplaats in aanmerking te kunnen komen moet u zich voor 8.00 uur melden bij de marktmeester. Een dagplaats wordt alleen toegewezen als de aanvrager een artikel of een artikelsoort verkoopt dat nog niet op de markt verkrijgbaar is.

Standwerkersplaats

Wilt u een standwerkersplaats op de donderdagmarkt? Meldt u zich dan uiterlijk op die dag voor 8.00 uur bij de marktmeester. U kunt hem vinden bij de fontein op de Houtmarkt. Om 8.15 uur worden de beschikbare standwerkersplaatsen door de marktmeester verloot.

Dagen en tijden warenmarkten

De warenmarkt in Warnsveld vindt plaats op woensdag van 7.30 tot 13.00 uur.

De warenmarkt in Zutphen vindt plaats op donderdag van 8.00 tot 13.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.