Kabels en leidingen, instemming vragen

Voor alle graafwerkzaamheden in de openbare ruimte en voor het leggen van kabels en leidingen in de openbare grond is instemming nodig van de gemeente. Het leggen van kabels en leidingen in de openbare ruimte is voorbehouden aan de gemeente zelf en aan de nuts- en telecombedrijven. Ook zij hebben daarvoor toestemming nodig.

Voorwaarden

Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

Lees de AVOI van de Gemeente Zutphen.

Aanvraag

U kunt als bedrijf instemming aanvragen voor het plaatsen van of werken aan kabels en leidingen. Na de aanvraag verleent het college een instemmingsbesluit. Het instemmingsbesluit wordt uiterlijk 8 weken na de aanvraag verleend. Alleen bij spoedwerkzaamheden hoeft u niet op het instemmingsbesluit te wachten.

De gemeente vraagt om extra informatie bij de aanvraag. Dit gaat bijvoorbeeld om een uitvoeringsplan, een omschrijving van de werkzaamheden, de duur van de werkzaamheden enzovoort. Lever uw aanvraag zo compleet mogelijk aan. De eisen staan omschreven in de AVOI.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de instemming? Neem dan contact met ons op.