Ondernemen in Zutphen

Zutphen heeft een mooie binnenstad en je kan er fijn wonen. Er zijn gelukkig ook veel banen. Dat moet zo blijven en er mag zelfs nog een schep bovenop. Samen met ondernemers werken we daar aan. Economie, arbeidsmarkt en onderwijs zijn voor álle inwoners en ondernemers belangrijk.

 • Ondernemerskracht

  Ondernemerskracht De ondernemers in Zutphen werken intensief samen aan innovatie en aan werk. Dat doen ze in ‘vakverenigingen’ voor binnenstad en bedrijven, met Binnenstadmanagement en Parkmanagement, en ze spelen een stevige rol in marketing. Kijk wat er allemaal leeft in Zutphen.

 • Ondernemers aan de slag

  Op weg Ondernemen is een vak. In Zutphen zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen om als ondernemer te starten, om een plek te vinden en om door te groeien. Ook als je echt klem zit zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk wie er klaarstaat als het over ondernemerschap gaat.

 • Zaken doen met de gemeente

  Medewerkers Soms heb je als ondernemer de gemeente nodig. Wie doet wat bij de gemeente? We helpen u graag als u bouwplannen heeft, iets wilt vragen over verkeer of evenementen, kavels voor nieuwbouw of reclame. Misschien wilt u meedraaien bij inkoop door de gemeente. We helpen u graag op gang.

 • Cleantech

  Cleantech knop Cleantech is meer dan een mooi woord. Het betekent produceren met zo min mogelijk energie en grondstoffen. Zutphense bedrijven zijn daar goed in. Lokaal werken ondernemers, onderwijs en overheid samen in het Cleantech Center, regionaal doen we dat in de Cleantech Regio.

 • Energietransitie

  Wind en zon Samen met ondernemers werken we aan een energieneutraal Zutphen. Door zo min mogelijk energie te gebruiken, en de energie die nodig blíjft duurzaam op te wekken. Wilt u uw bedrijf energiezuinig maken? Of ziet u kans duurzame energie op te wekken? Lees waar we u mee kunnen helpen.
  Wilt u meer informatie of gebruik maken van een van onderstaande onderdelen? Neem contact op met het projectteam via energiebesparing@zutphen.nl.