Zo werken wij aan Cleantech

Door in te zetten op cleantech creëren we meer banen en minder afval, gebruiken we minder energie en binden we (nieuwe) ondernemers en krachtige inwoners aan Zutphen.

  • Dit doen we door samen met ondernemers een cleantech cluster te creëren en door het ondersteunen van concrete cleantech initiatieven.
  • Daarnaast willen we grote stappen zetten in energieneutraliteit. Er zijn veel mogelijkheden voor energiebesparing en energieopwekking: warmte, wind en zon.
  • Daarnaast investeren we actief in netwerken. Met de inzet op cleantech werken we aan een aantrekkelijke stad voor krachtige Zutphenaren, het versterken van kwetsbare Zutphenaren en een goed ondernemersklimaat.

Initiatieven

Voorbeelden van enkele cleantech initiatieven zijn:

  • Cleantech Startersfonds Zutphen. Dit fonds is voor startende, innovatieve en duurzame ondernemers.
  • Cleantech Regio. De Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving.
  • Parkmanagement Zutphen. Dit is een organisatie voor alle bedrijventerreinen in Zutphen die werkt aan goedkoper, duurzamer en veiliger ondernemen

Contact

Wilt u meedenken over cleantech of wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met Louis Post, accountmanager cleantech.
Bent u op zoek naar een kavel of heeft u een andere ondernemingsvraag? Neem dan contact op met Paula Christiaans, bedrijfscontactfunctionaris.