Energietransitie

Samen met ondernemers werken we aan een energieneutraal Zutphen. Door zo min mogelijk energie te gebruiken, en de energie die nodig blíjft duurzaam op te wekken. Wilt u uw bedrijf energiezuinig maken? Of ziet u kans duurzame energie op te wekken? Lees waar we u mee kunnen helpen.

 • DOE-Scan

  DOE scan Met de Duurzaam Ondernemen en Energie (=DOE) Scan krijgt u inzicht hoe u uw concurrentiepositie kunt verbeteren door duurzaam te ondernemen. U krijgt informatie over concrete maatregelen waarmee u uw energiekosten kunt verlagen. De DOE-scan is onderlegger voor uw investeringen. Deze energiescan is gratis.

 • MKB Energy CheckUp

  MKB energy checkup Uw energierekening kan tot wel 30% lager. De MKB Energy CheckUp, een digitaal hulpmiddel, geeft inzicht in de energiekosten en de maatregelen die u kunt nemen om kosten voor verwarming, koeling en verlichting te verlagen. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee. De scan is gratis.
  De Energy Check Up maakt onderscheid tussen kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf, gebouwen in de horeca en de dienstverlening, food, non-food en retail. Behoort uw bedrijf niet tot dit rijtje overweeg dan een DOE-scan. U krijgt advies dat past bij uw situatie.

 • Energie opwekken met een centrale op uw dak

  Zonnepanelen op daken Wilt u echt energie-efficiënt ondernemen? Maak dan gebruik van duurzame opwekking. Zonnecentrales op de grotere daken van ondernemingen zijn dankzij de SDE+subsidies rendabel voor ondernemers.