Energietransitie

Samen met ondernemers werken we aan een energieneutraal Zutphen. Door zo min mogelijk energie te gebruiken, en de energie die nodig blíjft duurzaam op te wekken. Wilt u uw bedrijf energiezuinig maken? Of ziet u kans duurzame energie op te wekken? Lees waar we u mee kunnen helpen.
Wilt u meer informatie of gebruik maken van een van onderstaande onderdelen? Neem contact op met het projectteam via energiebesparing@zutphen.nl.

  • DOE-Scan

    DOE scan Met de Duurzaam Ondernemen en Energie (=DOE) Scan krijgt u inzicht in de manier waarop u de concurrentiepositie van uw bedrijf kunt verbeteren door duurzaam te ondernemen. Daarnaast krijgt u gedetailleerd inzicht in de maatregelen waarmee u uw energiekosten kunt verlagen. De scan is geschikt voor bedrijven met een energieverbruik tussen de 50.000 en 200.000 kWh per jaar. Er wordt een eigen bijdrage van €100 gevraagd.

  • MKB Energy CheckUp

    MKB energy checkup MKB-ondernemers in Zutphen kunnen gebruik maken van de gratis MKB Energy Checkup. U kunt hiermee als ondernemer tot wel 30% besparen op uw energiekosten. MKB Energy CheckUp voorziet in een online scan, benchmarkgegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen. De scan is geschikt voor kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf én voor gebouwen in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail met een energieverbruik onder de 50.000 kWh. Er wordt een eigen bijdrage van €50 gevraagd.

  • SDE+ subsidies

    Zonnepanelen op daken Wilt u echt energie-efficiënt ondernemen? Maak dan gebruik van duurzame opwekking. Het maken van zonnecentrales op de grotere daken van ondernemingen is dankzij de SDE+subsidies rendabel voor ondernemers.