Ondernemerskracht

De ondernemers in Zutphen werken intensief samen aan innovatie en aan werk. Dat doen ze in ‘vakverenigingen’ voor binnenstad en bedrijven, met Binnenstadmanagement en Parkmanagement, en ze spelen een stevige rol in marketing. Kijk wat er allemaal leeft in Zutphen.

 • Ondernemersverenigingen

  Ondernemers werken veel samen. De belangrijkste verenigingen zijn het Binnenstadplatform (winkels en retail in de binnenstad) en de Bedrijvenkring (voor de bedrijventerreinen en grote kantoren). Ook horecaondernemers werken samen, net als vastgoedeigenaren in de binnenstad en cultuur- en zorgondernemers. Met samenwerken kom je verder!

 • Binnenstads- en Parkmanagement

  Met Binnenstads- en Parkmanagement geven we praktisch invulling aan de wensen en belangen van ondernemers. Zo hebben alle bedrijventerreinen en de binnenstad het Keurmerk Veilig Ondernemen en kunnen ondernemers collectief inkopen (bijvoorbeeld energie en afval). Samen zorgen we voor inrichting en beheer van wegen, winkelstraten, straatmeubilair, verlichting, bewegwijzering en groen.

 • Noorderhaven

  Noorderhaven is de broedplaats voor ondernemers in Zutphen. Hier vind je juristen, financiële mensen, mensen die je kunnen helpen om je bedrijf op te starten en te laten groeien, die kunnen helpen met communicatie en een businessplan. Je ontmoet er mensen die net als u bezig zijn met de toekomst.

 • Platform Ondernemen in Zutphen

  Zutphen biedt kansen Ondernemers dragen de marketing. Op het platform ‘ondernemeninzutphen’ maakt u kennis met ondernemers die voor Zutphen kiezen. Hun verhalen gaan over schaal (overzichtelijk), bereikbaarheid (goed) en over de ruimte voor groei en innovatie (sterk). Kijk naar hun keuzes.

 • ZutphenEnergie

  Logo ZutphenEnergie Een lokale coöperatie met veel kennis en inzet op het zoveel mogelijk lokaal opwekken van energie. ZutphenEnergie helpt scholen, bedrijven en bewoners bij de inzet van ‘eigen’ zonne-energie. Stap voor stap komen er zonneparken en windparken die hun energie lokaal (‘smart grid’) kunnen afzetten.