Ontheffing inrijverbod voetgangersgebied

U mag in het voetgangersgebied in de binnenstad van Zutphen niet met een auto of vrachtauto rijden buiten de speciale laad- en lostijden. U kunt in sommige situaties een ontheffing krijgen.

Voorwaarden ontheffing inrijverbod

  • Uw voertuig is absoluut noodzakelijk voor werkzaamheden in het gebied. Bijvoorbeeld voor een verhuizing, bouwproject of rioolontstopping.
  • Per auto wordt 1 ontheffing gegeven.
  • Het voertuig mag niet langer zijn dan 10 meter.

Kosten

  • Een ontheffing kost € 43,20.

Aanvragen

Vraag een ontheffing online aan via het digitale loket voor parkeren. Als inwoner heeft u hierbij DigiD nodig; als ondernemer eHerkenning. Als ondernemer kunt u (in plaats van eHerkenning) ook inloggen met inlogcodes van de gemeente.

Logo iDeal

Bij het online aanvragen of verlengen van uw ontheffing betaalt u met iDeal.

Aanvragen in het stadhuis

U kunt de ontheffing ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de ontheffing in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Wijzigen van uw kenteken

Wilt u uw kenteken wijzigen? Dit doet u via het digitale loket voor parkeren. Als u bent ingelogd kunt u bij het betreffende parkeerproduct via de knop ‘wijzigen’ een kenteken wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Let op: maakt u voor het wijzigen van het kenteken gebruik van de webapp, dan moet u na verlenging van uw ontheffing het kenteken opnieuw aanmelden op de datum waarop de nieuwe ontheffing ingaat.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. U bekijkt de video op Youtube. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo