Ontheffing parkeerverbod

In het centrum mag u het voertuig niet buiten de vakken parkeren. Ook mag u uw voertuig niet parkeren voor een garage of uitrit. Is dit toch noodzakelijk? Dan kunt u hiervoor een ontheffing aanvragen.

Kosten

  • Een ontheffing kost € 42,60.

Aanvragen

Vraag een ontheffing online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u als inwoner DigiD en als ondernemer eHerkenning nodig. Als ondernemer kunt u (in plaats van eHerkenning) ook inloggen met inlogcodes van de gemeente.

logo iDeal

Aanvragen in het stadhuis

U kunt de ontheffing ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de ontheffing in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Bijzonderheden

Is het voor uw werkzaamheden nodig om uw voertuig te parkeren in een gebied waar u moet betalen voor parkeren of waar u een parkeervergunning nodig heeft? Dan kunt u ook een ontheffing parkeren centrum en blauwe zone aanvragen. U betaalt dan alleen de kosten die voor de parkeerontheffing gelden.

Kenteken aanmelden of wisselen van kenteken

Na het aanvragen en betalen van uw ontheffing moet u het juiste kenteken nog aanmelden. Dit doet u via de webapp (een mobiele website). Na het aanmelden van uw kenteken is deze meteen actief en kunt u geen boete meer krijgen.

In de webapp kunt u uw kenteken ook wisselen. U kunt dit vergelijken met het verplaatsen van uw parkeerkaart van de ene auto in de andere.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo