Ontheffing parkeerverbod

In het centrum mag u het voertuig niet buiten de vakken parkeren. Ook mag u uw voertuig niet parkeren voor een garage of uitrit. Is dit toch noodzakelijk? Dan kunt u hiervoor een ontheffing aanvragen.

Kosten

  • Een ontheffing kost € 43,20.

Aanvragen

Vraag een ontheffing online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u als inwoner DigiD en als ondernemer eHerkenning nodig. Als ondernemer kunt u (in plaats van eHerkenning) ook inloggen met inlogcodes van de gemeente.

logo iDeal

Aanvragen in het stadhuis

U kunt de ontheffing ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de ontheffing in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Bijzonderheden

Is het voor uw werkzaamheden nodig om uw voertuig te parkeren in een gebied waar u moet betalen voor parkeren of waar u een parkeervergunning nodig heeft? Dan kunt u ook een ontheffing parkeren centrum en blauwe zone aanvragen. U betaalt dan alleen de kosten die voor de parkeerontheffing gelden.

Wijzigen van uw kenteken

Wilt u uw kenteken wijzigen? Dit doet u via het digitale loket voor parkeren. Als u bent ingelogd kunt u bij het betreffende parkeerproduct via de knop ‘wijzigen’ een kenteken wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Let op: maakt u voor het wijzigen van het kenteken gebruik van de webapp, dan moet u na verlenging van uw ontheffing het kenteken opnieuw aanmelden op de datum waarop de nieuwe ontheffing ingaat.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo