Parkeervergunning zakelijk

Heeft u een bedrijf in de binnenstad en wilt u gebruik maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Dan kunt u een zakelijke parkeervergunning aanvragen. U moet kunnen aantonen dat er structureel een auto nodig is om het werk te kunnen doen. U kunt dus geen zakelijke vergunning krijgen voor woon-werkverkeer. Scholen kunnen ook een zakelijke vergunning aanvragen. Zij moeten laten zien dat de auto dagelijks veelvuldig wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor service- en bezorgdiensten.

Voorwaarden

In aanmerking voor een zakelijke parkeervergunning komen:

  • bedrijven en scholen in het gebied voor vergunninghouders;
  • overheidsinstellingen, thuis- of kraamzorgorganisaties, huisartsen en verloskundigen;
  • bedrijven die herstel- of onderhoudswerk doen in een gebied voor vergunninghouders.

De bedrijfsauto wordt dagelijks veel gebruikt.

Afhankelijk van het aantal medewerkers in uw bedrijf kunt u meer vergunningen krijgen:

  • 1 tot 10 medewerkers: 1 vergunning;
  • 10 tot 20 medewerkers: 2 vergunningen;
  • 20 of meer medewerkers: 3 vergunningen.

Een parkeervergunning is 1 jaar geldig, vanaf de datum van aanvraag.

Kosten zakelijke parkeervergunning 2020

In 2020 kost een parkeervergunning € 475 voor een heel jaar. Levert u de vergunning in de loop van het jaar weer in, dan zijn de kosten € 39,58 per maand minder.

Aanvragen zakelijke parkeervergunning

Vraag een zakelijke parkeervergunning online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u eHerkenning nodig. Als ondernemer kunt u (in plaats van eHerkenning) ook inloggen met inlogcodes van de gemeente.

Bij het online aanvragen of verlengen van uw parkeervergunning betaalt u met iDeal.

Logo iDeal

Parkeervergunning aanvragen in het stadhuis

U kunt de vergunning ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de vergunning in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeervergunning

U ontvangt 1 maand voordat uw parkeervergunning afloopt, een bericht hierover. Uw vergunning verlengen, wijzigen of beëindigen doet u in het digitale loket voor parkeren.

Let op: wanneer de vergunning is verlengd, is het van belang dat u het kenteken opnieuw aanmeldt op de datum waarop de nieuwe vergunning ingaat.

Kenteken aanmelden of wisselen van kenteken

Na het aanvragen en betalen van uw parkeervergunning moet u het juist kenteken nog aanmelden. Dit doet u via de webapp (een mobiele website). Na het aanmelden van uw kenteken is deze meteen actief.

In de webapp kunt u uw kenteken ook wisselen. U kunt dit vergelijken met het verplaatsen van uw parkeerkaart van de ene auto in de andere.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. U bekijkt de video op Youtube. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo