Parkeren in Zutphen

Op de plattegrond ziet u op welke plaatsen u kunt parkeren. Hoe dichter bij de winkels, hoe korter u mag parkeren en hoe hoger de parkeerkosten. Het is mogelijk om te betalen met belparkeren.

Parkeren in de binnenstad

In Zutphen betaalt u parkeergeld van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur.

  • Langparkeren (politiebureau) kost € 0,60 per uur en €2,20 per dag;
  • Langparkeren (hele dag) kost € 1,45 per uur en € 8,50 per dag;
  • Middellang parkeren (maximaal 4 uur) kost € 1,85 per uur;
  • Kort parkeren (maximaal 2 uur) kost € 2,25 per uur.

Parkeerlocaties

U vindt alle parkeerlocaties via onderstaande link naar Google maps.

Op deze kaart staan ook de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. U mag hier parkeren als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart. Deze kaart legt u duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Ligt de parkeerplaats in een gebied met betaalde parkeerplaatsen, dan moet u hier ook parkeergeld betalen.

Plattegrond van parkeerplaatsen in de binnenstad van Zutphen (Google maps)

Afbeelding van plattegrond van parkeerplaatsen in de binnenstad.

Betaalmiddelen

Pinnen, belparkeren en creditcard

Let op! U kunt betalen voor parkeren door te pinnen, met belparkeren en met creditcard (VISA en Mastercard). Chippen en contant betalen is niet meer mogelijk.

Pinnen zonder pincode

Het pinnen gebeurt zonder pincode. Het werkt voor alle Nederlandse betaalpassen en wordt alleen geaccepteerd voor pinbetalingen met een maximum transactiebedrag van € 50 per keer. Door het achterwege laten van de pincode is het veilig tegen skimmen (het kopiëren van de betaalgegevens van uw betaalpas zonder dat u het weet).

Zo werkt het

  • U gaat naar de betaalautomaat, stopt uw betaalpas erin en kiest de tijd die u denkt te gaan parkeren. In het display op de automaat verschijnt het bedrag dat u moet betalen. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is op OK te drukken en de betaling is een feit.
  • U heeft een limietbedrag van € 50 per transactie, mits u voldoende saldo op uw rekening heeft staan.
  • De betaalautomaten accepteren alle bankpassen.

Gratis parkeren

Op zondagen en op feestdagen is parkeren gratis. De feestdagen zijn 1e en 2e kerstdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag, nieuwjaarsdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Blauwe zone

We hebben rondom het centrum ook de blauwe zone. In deze zone kun je gratis parkeren, maar met een parkeerduur beperking. U kunt hier parkeren met gebruik van een parkeerschijf, zet deze op de tijd dat u bent gearriveerd. Blauwe zones worden met borden aangeduid en met een blauwe streep op straat.

Informatie over parkeervergunning, parkeerabonnement en parkeerontheffing.