Burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen bestaat uit de burgemeester en 5 wethouders. De belangrijkste taak is het voorbereiden en uitvoeren van de besluiten van de gemeenteraad. De burgemeester is voorzitter van het college. Ieder collegelid heeft zijn/haar eigen taakgebied.

Burgemeester en Wethouders

Van links naar rechts: Coby Pennings, Boy Janssen, Annelies de Jonge, Oege Bosch, Annemieke Vermeulen, René Sueters, Patricia Withagen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen

Annemieke Vermeulen is vanaf 23 december 2016 burgemeester van de gemeente Zutphen.

Wethouder Annelies de Jonge

Annelies de Jonge (PvdA) is sinds december 2013 wethouder in Zutphen. Zij was vanaf 2010 raadslid in Zutphen. Ze werkte ook voor het opleidingsinstituut van het landelijk partijbureau van de PvdA.

Wethouder Patricia Withagen

Patricia Withagen (GroenLinks) is sinds 2010 wethouder van de gemeente Zutphen. Vanaf 2000 is zij actief binnen GroenLinks in Zutphen.

Wethouder Oege Bosch

Oege Bosch (VVD) is sinds 2014 wethouder van de gemeente Zutphen. Daarvoor was hij plaatsvervangend voorzitter van de raad, forumvoorzitter en raadslid. Hij heeft een achtergrond als logistiek manager.

Wethouder Coby Pennings

Coby Pennings (CDA/CU) is sinds 2014 wethouder van de gemeente Zutphen. Zij werkte bij een zorgaanbieder, was ondernemer en raadslid voor het CDA.

Wethouder René Sueters

René Sueters (Burgerbelang Zutphen Warnsveld) is sinds november 2015 wethouder in Zutphen. Hij was vanaf 2010 actief in de gemeenteraad. Eerst als raadslid, later als fractievoorzitter van BbZW.

Gemeentesecretaris Boy Janssen

Boy Janssen werkt sinds 2012 bij de gemeente Zutphen. Hiervoor was hij onder andere directeur Brandweer en loco-gemeentesecretaris in Nijmegen.