Burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen bestaat uit de burgemeester en 4 wethouders. De belangrijkste taak is het voorbereiden en uitvoeren van de besluiten van de gemeenteraad. De burgemeester is voorzitter van het college. Ieder collegelid heeft zijn/haar eigen taakgebied.

Burgemeester en wethouders

Van links naar rechts: Annelies de Jonge, Harry Matser, Annemieke Vermeulen, Mathijs ten Broeke en Laura Werger

Burgemeester Annemieke Vermeulen

Annemieke Vermeulen is sinds 23 december 2016 burgemeester van de gemeente Zutphen.

Wethouder Annelies de Jonge

Annelies de Jonge (PvdA) is sinds december 2013 wethouder in Zutphen. Zij was vanaf 2010 raadslid in Zutphen. Ze werkte ook voor het opleidingsinstituut van het landelijk partijbureau van de PvdA.

Wethouder Harry Matser

Harry Matser (GroenLinks) is sinds 28 mei 2018 wethouder van de gemeente Zutphen. Hij heeft een achtergrond in rechtspraak en gezondheidszorg.

Wethouder Mathijs ten Broeke

Mathijs ten Broeke (SP) is sinds 28 mei 2018 wethouder van de gemeente Zutphen. Sinds 2014 is hij actief in de gemeenteraad van Zutphen.

Wethouder Laura Werger

Laura Werger (VVD) is sinds 28 mei 2018 wethouder van de gemeente Zutphen. Zij was eerder wethouder, raadslid en fractievoorzitter in Gouda.

Gemeentesecretaris Monique Stouten

Monique Stouten is sinds september 2019 gemeentesecretaris bij de gemeente Zutphen.

Burgemeester of wethouder uitnodigen voor bijeenkomst

Wilt u de burgemeester of een wethouder uitnodigen voor een bijeenkomst of feestelijke gelegenheid? Vul dan onderstaand formulier in, het liefst 6 weken vóór het evenement. Hoe eerder u de aanvraag doet, hoe groter de kans is dat de burgemeester of wethouder aanwezig kan zijn. Nadat u het formulief heeft verzonden, neemt het bestuurssecretariaat contact met u op.

Formulier uitnodiging burgemeester en wethouders