Coronavirus – alle informatie

Op deze pagina vindt u de meest actuele informatie over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Zutphen. Als gemeente volgen en hanteren wij de landelijke richtlijnen van het RIVM. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Ik begrijp dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus en hoe we daar goed mee omgaan in de gemeente Zutphen. Er is geen reden tot paniek, gebruik vooral uw gezonde verstand. Er zijn duidelijke adviezen vanuit het RIVM en de GGD, volg deze goed op. En op deze website leest u de meest actuele informatie voor Zutphen.”

• Video’s burgemeester

03 april 2020

2 Video Burgemeester Annemieke Vermeulen richt zich in 4 video’s tot de inwoners. Zij gaat in op uw zorgen en vragen en roept op om, ondanks het mooie weer, toch thuis te blijven.

• Vragen en antwoorden inwoners

06 april 2020

3 Informatie inwoners Antwoorden op veel gestelde vragen. Zoals: waar kan ik met mijn vragen naartoe? Waar kan ik hulp aanbieden? Is er voldoende capaciteit bij Gelre Ziekenhuizen?

• Hulp voor ondernemers (onder andere Tozo)

4 Informatie ondernemers Op deze pagina vindt u alle informatie over de hulp die het kabinet en de gemeente bieden aan ondernemers. Ook het aanvraagformulier Tijdelijke voorziening zelfstandig ondernemers (Tozo).

• Openingstijden en dienstverlening

openingstijden Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de openingstijden van het stadhuis aangepast. Onze locatie aan de Henri Dunantweg is voorlopig gesloten voor publiek.

• Zorg en ondersteuning

6 Hulp Waar kan ik terecht voor hulp? Hoe kan ik zelf hulp aanbieden? Waar vind ik informatie als zorgaanbieder?

• Jeugd

Onderwijs en kinderopvang Informatie voor scholieren, jeugd, jongeren en ouders/verzorgers van kinderen tussen 0 - 18 jaar. En informatie voor scholen en kinderopvangcentra.

• Krachten bundelen

Krachten bundelen Krachten bundelen is belangrijk in deze tijd. Er zijn al veel initiatieven in Zutphen ontstaan. Op deze pagina brengen we u graag op de hoogte over alle initiatieven.

• Nieuws en updates coronavirus

1 Nieuws De meest recente nieuwsberichten en updates over de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

• Algemene informatie coronavirus

5 Algemene informatie Een overzicht van de informatie die landelijk beschikbaar is. Zoals linkjes naar de websites van RIVM en Rijksoverheid en een overzicht van de landelijke maatregelen.