Wegwerkzaamheden

Een overzicht van de wegwerkzaamheden in Zutphen en Warnsveld en soms ook in de regio.

Werkzaamheden in gemeente Zutphen

IJsselkade

Werk aan kabels en leidingen, van 3 april tot en met 25 juni. Er geldt eenrichtingsverkeer. De rijrichting is vanaf de oude IJsselbrug tot de Martinetsingel.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de IJsselkade

’s Gravenhof

Bestratingswerkzaamheden vanwege nieuwe entree Hof van Heeckeren, 3 tot en met 21 april. Geen hinder voor gemotoriseerd verkeer.

Meer informatie over werkzaamheden 's Gravenhof

Vijfmorgenstraat / Mr. Th. Heemskerkstraat

Aanleg bouwweg voor de sloop van gebouwen van het jeugdgevangenisterrein van 1 tot en met 12 mei. Eigenaar Rijksvastgoedbedrijf wil het terrein ontwikkelen met woningbouw. Een deel van de gebouwen wordt gesloopt. Het sloopverkeer gaat via de Vijfmorgenstraat naar het voormalige jeugdgevangenisterrein. Er komt een bouwweg vanaf de hoek Vijfmorgenstraat / Mr. Th. Heemskerkstraat. Deze gaat over de gracht. Om dat mogelijk te maken komt in de gracht een 'damduiker'.

De wijkpromenade is tijdens de aanleg niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Na aanleg van de bouwweg tot september vinden de sloopwerkzaamheden plaats. De wijkpromenade is dan via een tijdelijke voorziening bereikbaar.

Rioleringswerkzaamheden Warnsveld

Omleiding staat ter plekke aangegeven.

  • Biesthorstlaan - Oranjelaan - Scheurkamp west: 4 mei tot en met 30 mei
  • Biesthorstlaan - Scheurkamp west - Meidoornlaan: 10 mei tot en met 2 juni
  • Biesthorstlaan - Meidoornlaan - Scheurkamp oost: 12 mei tot en met 14 juni
  • Scheurkamp parkeerplaats (huisnummer 33) - Scheurkamp west: 2 juni tot en met 22 juni

N346

Van rotonde N314 tot rotonde Zutphenseweg (Lochem)

Asfalteerwerkzaamheden van 8 mei t/m 2 juni. Omleiding via Vorden, Ruurlo en Borculo.

Van kruising Den Elterweg tot rotonde N314

Werkzaamheden aan de hoofdrijbaan en parallelweg van 5 tot en met 30 juni. Hulpdiensten kunnen altijd bij de woningen komen. De meeste werkzaamheden vinden plaats op de parallelweg.

  • De hoofdrijbaan is afgesloten van 6 juni tot en met 23 juni.
  • De parallelweg is afgesloten van 6 juni tot en met 30 juni.

Meer informatie

N346 Zutphen - Lochem op Gelderland.nl.

Marsweg

Vanaf eind oktober 2016: vervangen riolering, aanbrengen nieuwe bestrating die aansluit bij de Coenensparkweg. De Achtermars, waar vroeger woningen stonden, is na de werkzaamheden klaar voor gebruik als bedrijventerrein. Het grootste deel van het werk is eind 2016 klaar. In het voorjaar van 2017 worden er nog bomen geplant en enkele zijwegen bij de dijk aangelegd.Verkeer op de Mars zal weinig last hebben van de werkzaamheden. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

In de regio

Traverse Dieren

Van vrijdag 28 april (18.00 uur) tot uiterlijk zondag 21 mei (23.00 uur) is de provinciale weg N348 in Dieren (de Burgemeester de Bruinstraat) vanaf de Wilhelminaweg tot en met het kruispunt Burgemeester Willemsestraat afgesloten voor verkeer. In de week van 15 tot en met 21 mei is bovendien de spoorwegovergang Wilhelminastraat afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Op maandag 22 mei gaat het project Traverse Dieren een volgende bouwfase in waarbij het verkeer zoveel mogelijk langs het spoor wordt afgewikkeld. 

Lees verder: Burgemeester de Bruinstraat ruim drie weken dicht (op Traversedieren.nl)

Plattegrond

Op de plattegrond met wegwerkzaamheden in Zutphen vindt u wegwerkzaamheden in Zutphen of evenementen waarvoor tijdelijk een weg wordt afgesloten.

Actuele berichten

Actuele berichten volgen? Dit kan via twitter #volgdeborden en Facebook gemeente Zutphen.