Zo kan elk kind meedoen

Alle kinderen in Zutphen moeten kunnen meedoen, niemand mag buitenspel staan! Dat geldt voor sport, maar ook voor cultuur, school en andere maatschappelijke activiteiten. Of diplomazwemmen. Vaak betalen ouders deze activiteiten. Als dat financieel niet mogelijk is, zijn er in Zutphen diverse mogelijkheden om bij te springen.

Bent u een ouder?

Dan kunt u het Kindpakket aanvragen bij de gemeente Zutphen óf een aanvraag doen bij Stichting Leergeld Zutphen. U kunt niet voor beide regelingen een aanvraag doen.

Bent u intermediair?

Bent u professional (bijvoorbeeld leerkracht, buurtsportcoach of sociaal werker) en kent u een kind dat graag wil sporten of iets wil doen met muziek, dans, theater, schilderen of een creatieve cursus? Doe dan een aanvraag als intermediair bij het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur.

Kindpakket gemeente Zutphen

• Voor kinderen van 0 tot 18 jaar.
  • Besteding: contributie/abonnementen sport, cultuur, verenigingsleven en school of spullen (zoals kleren, hobby’s, inrichting kinderkamer, schooltas).
  • Maximale vergoeding: € 350 per kind per jaar (voor spullen maximaal € 175).
  • Uitbetaling in geld. Wij vragen achteraf betaalbewijzen op.
  • Uw inkomen is niet hoger dan 110% van de bijstand.
  • Aanvragen bij gemeente. Bekijk de pagina over het kindpakket.

Stichting Leergeld

• Voor kinderen van 4 tot 18 jaar.
  • Besteding: contributie/abonnementen en sport, cultuur en verenigingsleven (maximaal € 250 per kind per jaar) en educatie en schoolspullen (€ 150 per kind per jaar).
  • Uitbetaling in natura. U krijgt een cheque waarmee u kunt betalen bij sportclub, winkel enzovoorts.
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van de bijstand.
  • Aanvragen bij www.leergeld.nl/zutphen.
    Let op! Stichting Leergeld is vanwege de zomervakantie gesloten vanaf 17 juli t/m 22 augustus.

Diplomazwemmen

• Voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • Besteding: diplomazwemmen bij de IJsselslag of de IJsselmeeuwen.
  • Uitbetaling in natura. U krijgt in cheque voor de Ijsselslag of de IJsselmeeuwen.
  • U hebt in het jaar dat u aanvraagt geen recht op het Kindpakket.
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van de bijstand.
  • Aanvragen bij www.leergeld.nl/zutphen

Jeugdfonds voor Sport en Cultuur

• Voor kinderen van 4 tot 18 jaar.
  • Besteding: contributie sportvereniging en de benodigde sportattributen (maximaal € 225).
  • maximaal € 425 voor lesgeld voor muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus, en voor benodigde instrumenten/culturele attributen.
  • Intermediair beoordeelt situatie, geen harde inkomenstoets
  • Aanvragen via www.allekinderendoenmee.nl.
  • Voor vragen neem contact op met Nermin Caliskan, n.caliskan@zutphen.nl (06-81425294).